Inspirocollege | 1ste jaars gaan langlaufen in de Ardennen - Inspirocollege

1ste jaars gaan langlaufen in de Ardennen

12 februari 2019
|

“30 cm sneeuw in de Ardennen”

Meer hebben we niet nodig om een bus richting Rocherath te laten vertrekken. Rocherath ligt in de Hoge Venen en herbergt de beste langlauf-pistes in België: ideaal om onze leerlingen kennis te laten maken met deze natuurgebonden sport.

Op dinsdag 5 februari mochten de leerlingen hun boekentas thuis laten en daagden ze op in winteruitrusting: warme trui en jas, handschoenen, muts, zonnebril, … Heel wat leerlingen van het eerste jaar waren blijgezind en soms ook een beetje zenuwachtig.

Een gezellige busrit bracht hen naar de Oostkantons, met als bestemming Rocherath . Terwijl er thuis nauwelijks een centimeter sneeuw lag, troffen onze enthousiastelingen bij het uitstappen een echt dik wit tapijt aan van maar liefst 30 cm! De leerlingen konden dan ook niet vlug genoeg de latten aanbinden om de uitdaging aan te gaan: 6 km of 9 km al langlaufend afleggen, al dan niet met vallen en opstaan.

De snelsten onder hen pikten de langlauf-technieken vlug op en legden het fantastische parcours af in anderhalf (!) uur. Daarna schoven ze hun voeten onder tafel voor een heerlijke lunch in de houten hut. De allersportiefste leerlingen waagden zich nog aan een 2de ronde.

Moe, maar zeer voldaan, stapte iedereen weer op de bus richting Houthalen. Het was leuk dat we ook dit jaar de leerlingen de kans hebben kunnen bieden om kennis te maken met deze winterse sportdiscipline! Ein unvergesslicher Tag!