Inspirocollege | "45 cm sneeuw in de Ardennen" - Inspirocollege

“45 cm sneeuw in de Ardennen”

31 januari 2017

Meer hebben we niet nodig om alles in gang te zetten om de bus richting Rocherath te laten vertrekken. Rocherath ligt in de Hoge Venen en herbergt de beste langlauf-pistes: ideaal om onze leerlingen kennis te laten maken met deze natuurgebonden sport.

Op dinsdag 17 januari mochten de leerlingen hun boekentas thuis laten en daagden ze op in winteruitrusting: warme trui en jas, handschoenen, muts, zonnebril, … Heel wat leerlingen van het eerste jaar waren blijgezind en soms ook een beetje zenuwachtig.

Na een gezellige busreis kwamen ze aan in Rocherath. Terwijl er thuis nauwelijks een centimeter sneeuw lag,  troffen we bij het uitstappen een echt dik wit tapijt aan van maar liefst 45 cm! De leerlingen konden dan ook niet vlug genoeg de latten aanbinden om hun uitdaging aan te gaan: onder een stralende zon werd er met vallen en opstaan 6 km of 9 km afgelegd.

De snelste onder ons legden het fantastische parcours af in anderhalf (!) uur en schoven hun voeten onder tafel voor een heerlijke lunch. De allersportiefste leerlingen waag den zich nog aan een 2de ronde.

Moe maar zeer voldaan stapte iedereen weer op de bus richting Houthalen.

Het was weer leuk dat we ook dit jaar de leerlingen de kans hebben kunnen geven om kennis te leren maken met deze  sportdiscipline! A day to remember!

Langlaufen (13) Langlaufen (10) Langlaufen (7) Langlaufen (4) Langlaufen (2) Langlaufen (1) Afbeelding(8)