Inspirocollege | 50 jaar later…. terug op school! - Inspirocollege

50 jaar later…. terug op school!

16 mei 2018

Geen voet hadden we er nog binnen gezet. Geen kat teruggezien …

In ‘68 verliet een 35-tal  laatstejaars de schoolbanken in het Filip Nerilyceum. Voortstuderen, werken, trouwen…  en elk contact met de groep verliezen. Nog een tijd zonder social media en internet. En dan komt Simonne Maes op het idee om niet alleen de groep leerlingen terug samen te brengen, maar ook hun geliefde leraren…

Enkelen onder ons hebben de dag van de reünie niet gehaald, maar zij waren erbij, in warme herinneringen. Ook Zuster Hilda, onze directrice, had zo uitgekeken naar dit weerzien, maar ook voor haar mocht het niet meer zijn.  De familiale sfeer, de verbondenheid die we toen in de school hebben ervaren, hebben ertoe geleid dat zelfs na een halve eeuw, zowel ex-leerlingen als ex-leraren massaal aan de reünie hebben deelgenomen…

Het werd een hartelijk weerzien van zestigers, samen met de leraren ‘op gezegende leeftijd’: vertellen en luisteren, herinneringen ophalen, delen van moeilijke en mooie momenten.

Guido Maes en Anny Embrechts zorgden voor een hartelijke ontvangst en leidden de oud-leerlingen rond in hun vroegere gangen en klassen, zonder boekentassen, geen jassen aan de kapstokken, wel veel herinneringen waar ze zo naar zochten. De verbondenheid van toen was onmiddellijk terug voelbaar in hernieuwde, warme vriendschap.

Elke ex-leerling werkte één A4’tje uit met foto’s van toen en nu, een levensverhaal over 50 jaar en anekdotes van toen in de wetenschappelijke, Latijnse en economische klas. Alles gebundeld tot een aangename bloemlezing, verhalen van en voor elkaar, verhalen om te koesteren.

Dit weerzien krijgt over 5 jaar een vervolg en we hopen ook dat dit initiatief aanstekelijk werkt voor andere oud-leerlingen. Iedereen die het meemaakte kan dit uit de grond van haar hart aanprijzen!

Maria Beerten