Inspirocollege | Voetbalnieuws van het Inspirocollege - Inspirocollege

Voetbalnieuws van het Inspirocollege

29 november 2017

Een kort verslag van onze voetbalploegen.

Foto 1: De voetbalploeg ‘2de graad’ behaalde een verdiende overwinning tegen Agnetendal Peer: 4-3. Onze jongens namen snel afstand en liepen uit tot 1-4. In de laatste 20 minuten moesten ze nog twee tegentreffers incasseren, maar de kwalificatie kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. Het vervolg was dan ook dat ons team op 15 november ’17 om 14u. de kwartfinale in SM Herk de Stad speelde, met een fraaie 4-1-score. Op die manier stootten de jongens door naar de finale.

 

 

 

Foto 2: voetbalploeg ‘1ste graad’: onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ vatten onze jongens van de eerste graad met volle moed de wedstrijd aan. Ze boden hevig weerstand tegen het St.-Jan Bergmanscollege van Genk. Uiteindelijk moesten ze toch de duimen leggen tegen de beste selectieploeg van de optie voetbal. Puik weerwerk, jongens. Knap dat jullie positief zijn blijven voetballen!

 

 

 

Foto 3: proficiat aan de voetballers van 1LATb voor de winst in de finale van de klascompetitie voetbal op campus FN!

 

 

 

 

 

Kwartfinale Beker van Limburg

Verdiend gewonnen. Niet goed wakker of te zelfzeker – wie zal het zeggen – maar na 5 min stonden we 1-0 achter. Één voor één ontwaakten onze jongens uit hun roes en dat leidde naar een resem kansen: gevaarlijke hoekschoppen, schoten van ver en dichtbij …. maar aanvankelijk wou de bal er niet in.

Mede door de aangehouden positiviteit van de jongens lukte het wél in de tweede helft: we scoren de 1-1 na een op voorhand vastgelegde strategie! Het hek was van de dam, de tegenstander kreeg geen kans meer bijeengevoetbald en we deden de netten nog drie keer trillen. 4-1 is de verdiende uitslag. We spelen de halve finale!!!