Inspirocollege | Leerlingen organiseren kerstmarkt - Inspirocollege

Leerlingen organiseren kerstmarkt

31 januari 2018

Op 22 december, uiteraard in de aanloop naar Jezus’ geboortefeest, organiseerden leerlingen van het talentuur Money Makers Marketing Team een gezellige kerstmarkt met ambachtelijke producten. Een leerling getuigt.

“De kerstmarkt was zeer fijn om te doen en een ervaring om nooit te vergeten: niet alleen hebben we winst kunnen maken, we hebben ook flink wat plezier beleefd aan het hele gebeuren.
In het begin liep alles vlotjes, maar op een gegeven moment stelde er zich toch een probleem. We verkochten namelijk  cuberdons, rood snoep en rode neuzen. Al snel realiseerden we ons dat het rode snoep veel populairder was dan de cuberdons. Dat  rode snoepgoed vloog letterlijk de deur uit.  En nu hadden we net meer cuberdons aangekocht dan rood snoep. Het  leek dus verkeerd te gaan lopen. Maar geen nood: onze handelsgeest vertelde ons dat we aan koppelverkoop moesten gaan doen, waarbij we gratis rode neuzen bovenop twee zakken snoep aanboden. Op die manier kregen we alles verkocht; het ging om een verkoop voor het goede doel, waardoor de situatie gelukkig anders was dan die in een gewone winkel.  Conclusie: ook al hadden we wat tegenvallers, toch hebben we alles kunnen verkopen en last but not least: we hebben veel bijgeleerd! “

Sunny