Inspirocollege | Europese uitwisselingsweek in het Inspirocollege - Inspirocollege

Europese uitwisselingsweek in het Inspirocollege

17 januari 2019
|

Deze week loopt de Europese uitwisselingsweek in het kader van het Erasmus+ project. Dit is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa en geeft Europeanen de kans om in het buitenland te studeren, ervaring op te doen of als vrijwilliger actief te zijn.

Onze school neemt deel aan Erasmus+ en gaat een uitwisseling aan met het Liceo Scientifico Statale “Corradino D’Ascanio” van Montesilvano in Italië. De leerlingen bereiden zich hier al het hele schooljaar op voor tijdens het talentuur Europese uitwisseling. Deze week zijn de leerlingen en leerkrachten uit Italië bij ons op bezoek, later dit schooljaar trekken onze leerlingen en leerkrachten richting Montesilvano. Wat de ervaring extra speciaal maakt voor de leerlingen, is dat ze verblijven in gastgezinnen en dus helemaal ondergedompeld worden in de cultuur en gewoontes.

De leerlingen volgen enkele lessen in het Inspirocollege en bezoeken Brussel en het Europese parlement. Samen met de vereniging A(m)CLI verkennen ze Houthalen en omgeving, maken ze kennis met het mijnverleden, en natuurlijk mag een frietjesparty niet ontbreken :-)!

Wil je hun avonturen live volgen? Bekijk dan eens dit fotoalbum.

SchoolISSCool