Inspirocollege | Het Inspirocollege, school van de toekomst, is klaar voor het nieuwe schooljaar! - Inspirocollege

Het Inspirocollege, school van de toekomst, is klaar voor het nieuwe schooljaar!

3 september 2018
|
Deze eerste schooldag was extra speciaal voor onze leerlingen. Het Inspirocollege is een school die leerlingen, leerkrachten en ouders uitnodigt tot meer communicatie, concentratie, samenwerking en recuperatie. Door ons nieuwe gebouw en de spectaculaire inrichting worden de leerlingen weggehaald van het collegeconcept en kunnen ze samen werken aan hun toekomst. Het nieuwe Inspirocollege met openleercentrum (OLC) werd ontworpen door architect Dominic Tholen, gebouwd door Mathieu Gijbels, ingericht en gedoopt tot Inspirodroom door Deusjevoo en is klaar om dit schooljaar de leerlingen opnieuw met open armen te ontvangen.
 
Nieuwe generatie, nieuwe aanpak
Alvorens de bouw van het nieuwe Inspirocollege startte, is er grondig onderzoek verricht bij de leerlingen, ouders en leerkrachten. De resultaten van het onderzoek brachten aan het licht dat de drie doelgroepen veel belang hechten aan communicatie, optimaal samenwerken, een goede concentratie en recuperatie van de leerlingen en de leerkrachten. Met deze informatie ging het team aan de slag en dat resulteerde in een revolutionaire schoolomgeving waarbinnen elk jeugdig talent zich maximaal kan ontwikkelen.

 Inspirocollege open leercentrum   Inspirocollege één campus

Bouwen aan de toekomst
De werken aan de nieuwbouw zijn gestart in februari 2018 door aannemer Mathieu Gijbels. De Voordenkers bouwden een nieuw complex van 2000m² in 6 maanden tijd met een totaal bouwbudget 3.200.000 euro. Na de ruwbouwwerken kon Deusjevoo aan de inrichting van de lokalen en de Inspirodroom beginnen.
De leerlingen verlieten op 30 juni hun school en trokken de deur dicht van enkele klassieke klaslokalen maar startten dit schooljaar terug in lokalen waarin kleur het tempo en de inzet bepalen. De ruimte gaat als het ware in dialoog met jou d.m.v. kleuren: concentratietijd (studietijd),communicatietijd (lezing, voordracht,…), samenwerken (groepswerk, brainstorm,…), rustmomenten voor de leerlingen (rust, bezinning,…).
Maar niet enkel de kleuren werpen een nieuw licht op de leeromgeving. De ruimtes werden ingekleed met zachte materialen, vloeren werden voorzien van tapijten en zelfs de meubels kregen een zachte aanpak. 
Een plek die geluk, gezondheid, goesting en groei stimuleert.
“Het zal nog even wennen worden voor de leerkrachten want deze lokalen zetten automatisch aan tot rust en verdraagzaamheid!”- aldus Jo Peters van Deusjevoo