Inspirocollege | Hoogteverschillen, hellingen en de horizon - Inspirocollege

Hoogteverschillen, hellingen en de horizon

1 februari 2018

Op donderdag 25 januari 2018 zijn we met klas 1 lat A en 1 lat B op excursie gegaan naar de Mangelbeek, met als doel iets bij te leren over hoogteverschillen, hellingen en de horizon.

Een bus bracht ons van bij het Inspirocollege naar onze bestemming.

Toen we aankwamen bij het bos in Helchteren volgde er een toelichting van mevrouw Vanhemel over de drie thema’s waarover ik het net had. Hierbij kregen wij een blad met opdrachten die we moesten invullen tijdens de excursie.

Na deze boeiende uiteenzetting gingen we door naar de Mangelbeek, die we prompt ook overstaken. We liepen door het moeras, op stenen, op gras en door veel modder. Wij hebben geleerd dat de Mangelbeek 60 tot 70 meter boven de zeespiegel ligt en tot het stroomgebied van de Schelde behoort. Op het einde van de excursie moesten we de Mangelbeek opnieuw oversteken en gingen we met de bus terug naar school.

We hebben ons omgekleed in de kleedkamers op school en na de speeltijd konden we weer aandachtig aan de lessen beginnen. Kort gezegd: mevrouw Vanhemel heeft ons op een prima uitstap getrakteerd.

 (Berre Ruymen 1Lat A)