Inspirocollege | Inspiro in Motion - Inspirocollege

Inspiro in Motion

25 april 2019
|

De schooldeuren blijven dicht en onze talenten komen in beweging.

Met op de achtergrond ‘PXL breekt uit’ en onze succesvolle deelname vorig schooljaar, zorgt het Inspirocollege opnieuw voor een extra dimensie in het talentgericht onderwijs. Wij sluiten op 30 april voor één dag onze deuren tijdens ‘Inspiro in Motion’ en onze leerlingen zogen dan zelf voor een lesinvulling. Wij hebben hen opnieuw uitgedaagd om actief buiten de schoolmuren aan de slag te gaan. En zij doen dit niet met hun klas of studierichting, maar wel in de heterogene groepen van de talenturen.

Levensecht leren
Het talentgericht onderwijs van het Inspirocollege zet in op het ontdekken van de talenten, interesses, sterktes en evt. zwaktes van elke leerling. Binnen de lessen en talenturen wordt hiervoor heel wat ondersteuning geboden, maar wij geloven dat er ook buiten de schoolmuren veel baanbrekend werk kan gebeuren. Met ‘Inspiro in motion’ krijgen onze leerlingen ook buiten de lessen maximaal de kans om zich te ontwikkelen via heel wat leuke initiatieven. ‘Inspiro in Motion’ is een uitstekende hefboom voor onderwijsinnovatie en creativiteit, ambities die wij als school belangrijk vinden.

Onze jongeren hebben het programma van deze dag zelf uitgewerkt. U kan zien dat er heel wat ondernemerschap bij de leerlingen aanwezig is. Sommige talentgroepen kiezen voor een bedrijfsbezoek of maken samen onderwijs met organisaties en scholen uit de regio. Andere talenturen trekken naar Leuven, de Universiteit in Maastricht of naar de nieuwsredactie van TV Limburg. En het talentuur Back to Nature komt volledig in beweging en trekt 24u lang op avontuur tijdens een survival.

De leerlingen uit het talentuur Fotografie zorgen voor de verslaggeving: zij zullen als fotojournalisten hun medeleerlingen volgen om Inspiro in Motion in beeld te brengen!

In totaal gaan 25 talenturen actief en buiten de schoolmuren aan de slag.
Nieuwsgierig?
Bekijk hieronder het programma.

Praktisch
Inspiro in Motion
30 april
08u30 – 17u30