Inspirocollege | Klasuitstap Averbode - Inspirocollege

Klasuitstap Averbode

We kwamen aan in het station van Zichem, onwetend van de reis die voor de boeg lag. Daar kwam echter snel verandering in: daar stonden we dan, kijkend naar de gps. Vijfenveertig minuten wandelen tot aan de abdij van Averbode. We begonnen dan toch maar aan onze kleine bedevaartstocht en kwamen uitgeput aan op de berg, waar meneer Jeunen ons stond op te wachten.

Het was middag, dus onze eerste stop was bij ‘Het Moment’, een brasserie naast de abdij waar iedereen kan komen eten. Daar genoten we van het lekkere eten, de huisgemaakte ice tea en de mannen genoten van een goede Averboodse pint.
Aan ‘Het Moment’ is ook een winkeltje gelegen met boeken, kaartjes, etc. Maar natuurlijk ook alle Averboodse producten. Vooral de speculaas viel bij ons in de smaak en bijna iedereen nam een zakje mee naar huis.

Toen begon de rondleiding met meneer Jeunen als de gids. We zagen alle hoekjes van de abdij, zelfs die waar eigenlijk geen bezoekers mogen komen. Hopelijk heeft de Heilige Geest dat niet gezien. Na de rondleiding kwamen we uit bij een plein waar we toch maar wat groepsfoto’s hebben genomen.

Vervolgens was er het hoogtepunt van de dag: ‘De Lekdreef’, een dreef toegewijd aan ijsjes. Meneer Jeunen trakteerde ons en we zochten een bank uit om terug bij onze positieven te komen. Toen de meeste ijsjes al achter de kiezen van de groep verdwenen waren besloot meneer toch nog maar een foto te maken.

Ten slotte gingen we allemaal uitrusten bij meneer Jeunen thuis, een oord dat veel groter bleek te zijn dan wij verwacht hadden. Een fruitsapje, wat gebabbel en een paar paaseitjes later moesten we maar terug vertrekken naar het station. Gelukkig was Meneer Jeunen zo genereus om ons met de auto te brengen. Even later stapten we de trein op en begon de rit naar huis.