Inspirocollege | Leerlingen ontdekken talenturen voor volgend schooljaar in Inspirocollege - Inspirocollege

Leerlingen ontdekken talenturen voor volgend schooljaar in Inspirocollege

Woensdagavond 16 mei kwamen de huidige en toekomstige leerlingen van het Inspirocollege samen met hun ouders het aanbod aan talenturen van het volgende schooljaar ontdekken. Verspreid over de school konden ze neuzen tussen standjes en activiteiten om kennis te maken met de talenturen en een keuze te maken voor volgend schooljaar.

De leerlingen kiezen elk jaar talenturen binnen hun interessegebied, variërend van een tot drie lesuren per week. “Zo werken we aan de schoolse motivatie van leerlingen en leren ze verschillende studiegebieden kennen”, klinkt het op het Inspirocollege. “De talenturen overstijgen traditionele schoolse onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het organiseren van events, journalistiek, zang, STEM, Gamemaker, 3D-tekenen, kunst, fotografie, sociale vaardigheden of koken.”

De avond werd geopend met een optreden door de leerlingen van de talenturen dans en zang en ook de leerlingen van de brede school Woord en Drama toonden hun talenten. Daarna werden de standjes geopend en konden de aanwezigen op verkenning gaan.

De avond was ook meteen het moment om het vernieuwde aanbod van de brede school voor te stellen. Dat aanbod wordt uitgebreid vanaf volgend schooljaar: zowel leerlingen als ouders, van de school én daarbuiten, kunnen in het Inspirocollege lessen binnen hun interesses komen volgen. Denk bijvoorbeeld aan Italiaans, digitale fotografie of muzieklab.

In primeur werd ook nog een nieuw project voorgesteld: Muziektheater. Dit is een initiatief van enkele leerlingen om samen met de hele school een muziektheater te maken. In een mooi promotiefilmpje riepen zij hun medeleerlingen op om mee te komen acteren, dansen of zingen.