Inspirocollege | Ministers Inspirocollege winnen fotowedstrijd Buitenlandse Zaken - Inspirocollege

Ministers Inspirocollege winnen fotowedstrijd Buitenlandse Zaken

320 leerlingen uit secundaire scholen werden woensdag uitgenodigd op het Ministerie voor Buitenlandse om te praten over de rol van België in Europa. Aan dit bezoek was een fotowedstrijd gekoppeld: de foto van het Inspirocollege Midden-Limburg werd door minister Didier Reynders bekroond als meest originele foto.

Het Inspirocollege was één van de geselecteerde scholen om deel te nemen aan de 6de editie van “Europa: daar praten we over”. Op 18 april werden de leerlingen van onze ministerraad ontvangen door Diplomatie Belgium. Ze startten de dag met een rondleiding in het Egmontpaleis en een voorstelling van de nieuwe 360° video over de rol van België in de Europese Unie. Daarna volgde een debat met Minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders.

Aan dit bezoek was ook een fotowedstrijd gekoppeld. ‘Wat betekent Europa voor jou?’ Dat is de vraag die Diplomatie Belgium aan de geselecteerde scholen stelde. Onze leerlingen wonnen deze wedstrijd en kregen een prijs van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Zijn motivatie? “De leerlingen van het Inspirocollege Midden-Limburg stuurden ons een fantastische foto die de evolutie van het Europese project perfect weergeeft.”

Het engagement en de creativiteit van de leerlingen van onze ministerraad is een mooie illustratie van het opvoedingsproject van onze school: wij hopen immers dat onze leerlingen creatieve, mondige, kritische en geëngageerde burgers worden. Wij zijn als school dan ook ontzettend trots op onze leerlingen.