Inspirocollege | Money Makers Marketingteam stelt pitchidee voor! - Inspirocollege

Money Makers Marketingteam stelt pitchidee voor!

1 december 2017

De leerlingen van M3T werken aan een ondernemend Vlajo-project. Dit project wil de zin voor initiatief, creativiteit en het verantwoordelijkheidsgevoel van de jongeren stimuleren door hen de kans te geven een eigen bedrijfje te beheren op school.

De vijf teams van M3T hebben hun ‘pitchidee’, zoals het concept voor hun bedrijfje in trendy marketingtermen heet, voorgesteld aan de Vlajo-coördinator. Zij heeft hen dan nog wat op weg geholpen met het zoeken naar een bedrijfsnaam en een treffende slogan.

Vincent Engelen, freelance consultant, was ook uitgenodigd om hen wat tips te geven. Hij wist dit bijzonder interactief en levensecht aan te brengen. Ondertussen volgde één van de droomcoaches het hele gebeuren. Achter deze poëtische naam schuilt een persoon uit de bedrijfswereld die de leerlingen aangesproken hebben om hen te coachen gedurende het hele project. De coach was tijdens deze voormiddag aanwezig om het gebeuren al te volgen en het team persoonlijk te ontmoeten.

Na de goedkeuring van de Vlajo-coördinator krijgen de teamleden een registratienummer en kunnen ze van start gaan. Wanneer de teams hun product effectief beginnen te verkopen zal de opbrengst van hun verkoop gaan naar een goed doel, liefst in de gemeente of in de nabije omgeving. Hun eerste verkoopmoment zal er al snel zijn: de teams staan op de kerstmarkt, georganiseerd door de leerlingen van Ready2Event. Als ouder wordt u hierop van harte uitgenodigd op vrijdag 22 december 2017, van 14.00 tot 18.00 uur.